www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

7.8.17

Τρ. Πειραιώς: Συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με την ομάδα «Ποιότητα Σύμβολο»

Τρ. Πειραιώς: Συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με την ομάδα «Ποιότητα Σύμβολο»

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ομάδα Παραγωγών «Ποιότητα Σύμβολο» ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα αλλά και την ενίσχυση της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων με εξαγωγικό προσανατολισμό όπως είναι η καλλιέργεια του επιτραπέζιου σταφυλιού.
Η ομάδα παραγωγών Φρούτων, Λαχανικών και Σταφυλιού με την επωνυμία «Ποιότητα - Σύμβολο», ξεκίνησε ως Αγροτικός Συνεταιρισμός τον Απρίλιο το 2003 στο Ελαιοχώρι Καβάλας, αριθμώντας 80 μέλη. Τον επόμενο χρόνο ο συνεταιρισμός προ-αναγνωρίστηκε και μετασχηματίστηκε σε Ομάδα Παραγωγών (Ο.Π.). Στη συνέχεια τα μέλη του αυξήθηκαν, ενώ ξεκίνησε μια προσπάθεια από τα αρμόδια στελέχη του για την εφαρμογή κοινών κανόνων παραγωγής και ποιότητας για όλους τους συμμετέχοντες.
Η Ο.Π. το Σεπτέμβριο του 2005, κάνει το πρώτο βήμα για τη συσκευασία και την εμπορία της σουλτανίνας στο εξωτερικό, με την ενοικίαση μονάδας συσκευασίας και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή ιδιόκτητης. Μετά από ένα έτος, αφού ολοκληρώθηκε η επένδυση και η απόκτηση ιδιόκτητου εξοπλισμού και υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων συσκευασίας, ενισχύθηκε η συνολική παραγωγική δυναμικότητα της Ομάδας. Η επιχείρηση εφαρμόζει στην παρούσα φάση ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης EUREPGAP ενώ πιστοποιείται κατά τα διεθνή πρότυπα ΒRC και IFS.
Οι παραγωγοί της Ο.Π. (περίπου 100), λειτουργούν τις εκμεταλλεύσεις τους στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καβάλας. Η συνολική παραγωγή τους ανέρχεται στους 2.200 τόνους ετησίως, ενώ οι ποικιλίες επιτραπέζιου σταφυλιού που συγκεντρώνονται, τυποποιούνται και εξάγονται από την Ο.Π. είναι η Σουλτανίνα, η Crimson, η Italia και η Victoria. Το σύνολο της παραγωγής της, διοχετεύεται στην Ευρωπαϊκή αγορά και κυρίως στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Αγγλία, στην Αυστρία και στην Πολωνία.
Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ