www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

28.11.17

Την Παρασκευή πρόκειται να κλείσει η συμφωνία για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ


Την Παρασκευή αναμένεται να κλείσει και τυπικά η συμφωνία με τους θεσμούς για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, παρόντος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους επικεφαλής των κλιμακίων των πιστωτών.
Σύμφωνα με τον υπουργό, «σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος και έως την 1η Δεκεμβρίου θα έχουν οριστικοποιηθεί ο τρόπος και τα χρονοδιαγράμματα του διαγωνισμού για την πώληση των μονάδων». Πρόκειται για την πρώτη μονάδα της Μελίτης και την άδεια κατασκευής της δεύτερης, καθώς και για τις δυο της Μεγαλόπολης. Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι μετά το κλείσιμο της συμφωνίας ανοίγει ο δρόμος για τη διενέργεια του market test από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ, ενώ επανέλαβε πως παραμένει ο Ιούνιος 2018 ως ορόσημο για την οριστική πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Για τα αντισταθμιστικά μέτρα, ο υπουργός εκτίμησε ότι θα κλείσουν και αυτά έως την ερχόμενη Παρασκευή, αναφέροντας ότι η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει την αύξηση των ωρών λειτουργίας των μονάδων του Αμυνταίου από τις 17.500 στις 32.000 ώρες, αλλά και τη χορήγηση της δυνατότητας στη ΔΕΗ να πραγματοποιήσει επένδυση στον συγκεκριμένο σταθμό. Πρόσθεσε δε, ότι για τις θέσεις εργασίας στις προς πώληση μονάδες θα υπάρχει όρος στον διαγωνισμό για τη διασφάλισή τους.
Σχετικά με τη ΔΕΠΑ, ο κ. Σταθάκης είπε ότι το υπουργείο κατέθεσε και πρόταση για τον περιορισμό του ρόλου της στην αγορά φυσικού αερίου. Σύμφωνα με την πρόταση, η ΔΕΠΑ θα αποχωρήσει από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας και θα αποκτήσει εξ ολοκλήρου την ΕΠΑ Αττικής.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ