www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

22.1.18

FT: Προετοιμασία της Ελλάδας για την έξοδο από τα μνημόνια φέτος το καλοκαίρι

FT: Προετοιμασία της Ελλάδας για την έξοδο από τα μνημόνια φέτος το καλοκαίρι

H Eλλάδα ετοιμάζεται να βγει από το τρίτο πρόγραμμα φέτος το καλοκαίρι, μία συμβολική στιγμή που θα σηματοδοτήσει το τέλος της σχεδόν δεκαετούς κρίσης χρέους της για πολλούς επενδυτές», αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε πέντε τεστ, που θα κρίνουν αν η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια θα είναι τόσο απρόσκοπτη όσο ελπίζουν οι πολιτικοί της και αν η στιγμή αυτή θα αποτελέσει πραγματικά ένα καθοριστικό βήμα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.
Το πρώτο αφορά στο κόστος δανεισμού της Ελλάδας, το οποίο έχει μειωθεί πολύ, με την απόδοση των διετών ελληνικών ομολόγων να είναι χαμηλότερη από την απόδοση των αντίστοιχων τίτλων του αμερικανικού δημοσίου αυτό τον μήνα. Αν και αυτή δεν είναι η πιο ενδεδειγμένη άμεση σύγκριση, καθώς η απόδοση των διετών ομολόγων του γερμανικού κράτους παραμένει σε αρνητικό έδαφος, «αποτελεί ωστόσο μία εντυπωσιακή απεικόνιση της έκτασης, στην οποία έχει μειωθεί η νευρικότητα της αγοράς σχετικά με την Ελλάδα».
Το δεύτερο αφορά στην πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου, το οποίο δεν σημείωσε περαιτέρω άνοδο μετά το ράλι που έκανε το περασμένο καλοκαίρι, παρά τα κέρδη που κατέγραψαν άλλα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Τα δημοσιεύματα επενδυτών από ταμεία επιχειρηματικών συμμετοχών που συρρέουν στην Αθήνα για την αγορά περιουσιακών στοιχείων σε χαμηλές τιμές αποτελούν μία πρώτη ένδειξη ότι οι επενδύσεις επανέρχονται στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη σημαντική επίδραση στις εισηγμένες εταιρείες, σημειώνουν οι Financial Times.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ