www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

21.2.18

Γ. Στουρνάρας: Βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία της ΤτΕ και εμού

Γ. Στουρνάρας: Βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία της ΤτΕ και εμού


«Βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος και του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας» ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι προβληματιζόμενος εάν θα παρευρεθεί ή όχι στη Βουλή αποφάσισε τη φυσική παρουσία του ώστε να μην εκληφθεί «ως καταφρόνηση» των θεσμών της Δημοκρατίας και του Συντάγματος. Όπως πρόσθεσε, η μη παρουσία του σήμερα στη Βουλή θα υπονοούσε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας και η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι ανεξάρτητοι.
Στο πρώτο μέρος της τοποθέτησής του ο κ. Στουρνάρας μίλησε για τη σύζυγό του, Λίνα Νικολοπούλου, που διαθέτει εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας (οργάνωση συνεδρίων, συμβουλευτικές υπηρεσίες κ.ά.), καθώς, όπως είπε, πρόκειται για επί 30ετίας διακεκριμένη βιολόγο η οποία είχε εργαστεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι από το 2013 η σύζυγός του και η εταιρεία της έχουν κατασυκοφαντηθεί με μοναδικό στόχο να πληγεί ο ίδιος, ενώ έκανε λόγο για πλήθος δυσφημιστικά άρθρα, τα οποία αναπαράχθηκαν με στόχο την εξόντωση του ιδίου και της συζύγου του και ζήτησε συγνώμη από τη σύζυγό του για τα όσα υφίσταται και της συνέστησε να κάνει υπομονή. Επιπλέον, δήλωσε ότι σκέφθηκε να παραιτηθεί, κάτι το οποίο δεν θα ήταν σωστό για τον θεσμό του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας και επέλεξε ως έτσι να υπερασπιστεί την αθωότητα του ιδίου και της οικογενείας του.
Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι η εν λόγω εταιρεία έχει υποστεί σωρεία φορολογικών ελέγχων, από τους οποίους δεν προέκυψε καμία παράβαση και επισήμανε ότι έχουν κατασχεθεί, εδώ και καιρό και ακόμη δεν έχουν επιστραφεί όλα τα αρχεία της εταιρείας, χωρίς να προκύψει το παραμικρό.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ