www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

13.10.17

Reuters: H EΚΤ θα μπορούσε να στηρίξει την Ελλάδα αγοράζοντας καλυμμένα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας

Reuters: H EΚΤ θα μπορούσε να στηρίξει την Ελλάδα αγοράζοντας καλυμμένα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας


H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μπορούσε να αγοράσει καλυμμένα ομόλογα που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο του προγράμματός της αγορών τίτλων, προσφέροντας έμμεση στήριξη στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που έχουν γνώση του θέματος, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
H Εθνική πούλησε αυτή την εβδομάδα καλυμμένα ομόλογα, με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, ύψους 750 εκατ. ευρώ, τα οποία πιθανόν να είναι οι πρώτες ελληνικές εκδόσεις που μπορεί να αγοράσει η ΕΚΤ.
Αρκετές άλλες ελληνικές τράπεζες αναμένεται να εκδώσουν καλυμμένα ομόλογα τις επόμενες λίγες εβδομάδες, τα οποία αναμένεται επίσης να είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα αγοράς τίτλων της κεντρικής τράπεζας. Η ΕΚΤ έχει αρνηθεί έως τώρα την αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, αναφέρει το δημοσίευμα.
Δεν φαίνεται ότι η ΕΚΤ είχε αγοράσει ομόλογα της Εθνικής κατά την αρχική πώλησή τους, αλλά τραπεζικές πηγές κοντά στη συναλλαγή αναφέρουν ότι μπορεί να το κάνει αυτό μετά την αξιολόγησή τους. «Η ΕΚΤ δεν έχει περιοριστικά κριτήρια για το ποια ομόλογα είναι επιλέξιμα ή όχι για το πρόγραμμα αγορών, αλλά οι τραπεζίτες και οι δικηγόροι που εργάσθηκαν για αυτή τη συναλλαγή (της Εθνικής) πιστεύουν ότι τα ομόλογα είναι επιλέξιμα», δήλωσε ένας τραπεζίτης που εργάσθηκε για τη συναλλαγή. Την άποψη αυτή συμμερίσθηκε και δεύτερος τραπεζίτης που εργάσθηκε για τη συμφωνία. Εκπρόσωπος της ΕΚΤ απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο.
Ο αναλυτής της Citi, Μάικλ Σπάις, δήλωσε ότι επίσης πιστεύει πως τα καλυμμένα ελληνικά ομόλογα, περιλαμβανομένων αυτών της Εθνικής, θα είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα αγορών της ΕΚΤ.
H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αγόρασε μέρος της έκδοσης των 5ετών καλυμμένων ομολόγων, ύψους 500 εκατ. ευρώ, που εξέδωσε αυτό τον μήνα η Τράπεζα Πειραιώς για τη στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ