www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

5.4.18

Yποχωρούν κάτω από το 4% οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Yποχωρούν κάτω από το 4% οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων


Οριακά κάτω από το 4% υποχωρεί αυτή την ώρα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Συγκεκριμένα στη δευτερογενή αγορά η απόδοσή του κυμαίνονταν στο 3,98%. Πτωτικά κινείται και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία κυμαίνονταν στο 2,99%.
Ωστόσο στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ, το οποίο έκλεισε σήμερα τρείς ώρες νωρίτερα, ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 10 εκατ. ευρώ, οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου λήξεως 30-01-2028, διαμορφώθηκε στο 4% από 4,29% που ήταν χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,51% να διαμορφωθεί στο 3,49% από 3,80% που έκλεισε χθες.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί και σήμερα ελαφρώς έναντι του δολαρίου και διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,2265 δολ. από το επίπεδο των 1,2278 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο - 0,190%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο - 0,221%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο - 0,272%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο - 0,326% και τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο - 0,371%.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ